Historiek van de rijvereniging

Eind jaren zestig waren er een aantal jongeren uit het dorp (Sint Huibrechts Lille) die graag wilden paardrijden in clubverband. De dichtstbijzijnde rijvereniging was deze van Hamont. Hier werd dan ook bij aangesloten.

Omdat er steeds meer belangstelling kwam binnen Sint Huibrechts Lille en de afstand naar de club in Hamont steeds een hele trip te voet was, werd er besloten om zelf de stap te wagen.

Op 13 september 1971 werd de rijvereniging Sint Hubertus Ruiters Sint Huibrechts Lille opgericht.

Een oefenterrein werd er gevonden op ‘de Heuvel’, oude voetbalterrein van de fam. Franssen. Hier werd een omheining geplaatst en hier vonden de oefeningen plaats. Jarenlang was dit een vaste stek voor onze rijvereniging tot er een verkoop van het terrein kwam.

Momenteel heeft onze club trainingen op privé terrein en kregen wij met de steun van de gemeente een loods voor de opslag van onze materialen aan ‘de Bosuil’.

Zoals jullie kunnen zien aan de datum vieren wij in 2021 ons 50jarig bestaan. Als rijvereniging willen wij dit niet zomaar voorbij laten gaan. Wij zijn trots op de werking en het bestaan van onze club. Graag willen wij dan ook deze nationale kampioenschappen zien als een bekroning op ons 50 jarig bestaan.

We willen van deze kampioenschappen een heus feest maken om zo onze werking nog eens extra in de verf te zetten. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’, zetten wij met zijn alle onze schouders onder deze organisatie.

Jullie zijn alle van Harte Welkom om er samen met ons geweldige kampioenschappen en er een geweldig feest van te maken!